Alakformálás okosan

Nehéz kérdések, de mindenki felteszi. ’Melyik gépet válasszam? Mitől leszek vékonyabb? El fog tűnni a narancsbőröm? Sok idő, sok kezelés? Meddig tart? Fáj? Nehéz az elején kezdeni, de néhány dolgot tudni kell mielőtt az elhatározás megszületik.

Valóban kell ez nekünk? Szükség van erre?

A vendégek többsége csak a hosszútávú célt látja, abba nem gondol bele, hogy az első lépés előtt is van feladat. Előszőr is körül kell nézni a hűtőben. Mit eszünk, azt mikor és hányszor. Amikor létrejön a gondolat, hogy nem érezzük jól magunkat a bőrünkben végig kell gondolni, hogy miért. Felszalad pár kiló az évek vagy akár csak hónapok alatt, miért?

Mozgás szegény életmód, rendszertelen evés vagy akár egy új családtag érkezése is felboríthat mindent ami addig állandó volt. Ez csak néhány dolog azok közül a fontos tényezők közül amit tudnunk kell, de minden esetben mindent is figyelembe kell vegyünk.

A legelső kérdések.. ’Egészségesen étkezik? Testmozgást végez? ..ha mindkettőre az ’IGEN’ válasz jön, jöhetnek a részletek… Ezeket csak akkor fogjuk tudni részleteiben megválaszolni, hogy ha tisztában vagyunk saját testünkkel, adottságainkkal, szervezetünk működésével. Figyelembe kell vegyük a munkánkat, mennyit dolgozunk, azt hogyan tesszük. Ülő vagy álló munkát végzünk vagy dinamikusabbak a feladatok… esetleg autóban ülünk?

Sokféle alakformáló gép típus kering szerte a szépségszalonokban. Fontos az alap mechanizmusát figyelembe venni. A készülék működhet akár kémiai kötést bontó alapelven, lézerrel, hideg-meleg hatásával, vákummal és még sokféle lehetőség közül válogathatunk. Minden esetben kérjük ki szakember tanácsát. Figyelembe veszi a problémás területet, esetleges bőrproblémát is. Megvizsgálja a kötőszövet állapotát, bőrünk rugalmasságát. Megállapítjátok együtt mi a cél, első sorban közeli cél.. és, hogy ahhoz milyen kiegészítő lehetőségek társulnak.

Sok féle variáció van, felsorolhatatlan, de a lényeg, figyeljük meg a testünket-szervezetünket. Adjunk időt a folyamatok optimalizálására.