Arcápolás alapok

Letisztítás

Legyen szó bármilyen jó minőségű hatóanyagos készítményről.. lehet az szérum, maszk.. krém.. semmit sem ér a sok hatóanyag a megfelelő előkészítés nélkül.

Az első és legfontosabb kérdés, hogy milyen a saját bőrtípusunk. Legjobb esetben szakember segítségét kérjük, ha nincs rá lehetőségünk, figyeljük meg a reakcióit bizonyos helyzetekben.. Erről egy másik fejezetben bővebben beszélünk.

Megállapítottuk, milyen a bőrtípusunk, azt kell eldöntenünk, hogy milyen típusú terméket válasszunk. Sűrűbb, krémes állagú, vagy folyékonyabb vizes alapú. Nagyon sok vásárló, aki nincs tisztában az előbb említett lehetőségekkel, megkeres egy eladót és a szaktudására hagyatkozik. Ami vagy van, vagy sajnos nincs.

Minden esetben bármilyen tisztítót választunk bőrtípusnak megfelelően tegyük. Figyeljünk arra, amennyire lehetséges, hogy a meglévő hidratáló illetve tápláló termékek azonos márkájúak legyenek, hiszen fontos, a gyártók különös figyelmet fordítanak egy termékcsaládban lévő hatóanyagkomplexre. Ne illat alapján válasszuk ki a számunkra megfelelőt, tájékozódva a termékek hatóanyagtartalmáról a további összetevőiket is olvassuk át.

Figyeljünk a tartósító és színező anyagokra, ezeket már nagyon sok készítményen előre feltüntetik, hogy ha „valami mentes”. így még jobban saját igényeinkhez tudjuk igazítani a vásárolt készítményt.

Szinte kivétel nélkül minden letisztító készítmény felületaktív anyagokkal működik. Ezek az anyagok a víz segítségével távolítják el az olajos bázisú szennyeződéseket a hámrétegről. Fontos!: minden letisztító anyagot lemosunk! Tévhit, hogy ha fent hagyjuk egy vattakoronggal letörölve további reakcióként hidratál. Ezt a lépést hagyjuk meg a kifejezetten erre való termékeknek.

A smink lemosása és a napi reggel-esti arctisztítás nem ugyan az a művelet! A sminkeltávolító lemosók sokkal több olajos bázisú anyagot tartalmaznak, amik egy egyszerű vizes átmosással nem tudnak száz százalékban eltűnni a bőrünkről, így ez további tisztítást igényel a következő lépésben. Erre való lágyabb, más textúrájú anyagokat használhatunk, amik a lemosók maradékát és/vagy a szennyeződéseket is teljesen el tudják távolítani, hogy tökéletesen tiszta bőrt kapjunk.

A legfontosabb : Nem mindig a legdrágább a legjobb!

Összefoglalva, az első és egyben legfontosabb lépésről beszéltünk. Nem megfelelő letisztítással az egész arcápolásunk nem sokat ér. Hidratáljuk a felhámot ideig-óráig, de a mélyebb rétegekben nem tudunk hatékonyak lenni.